Pellety zanętowe MCKARP

Pellet zanętowy

Pellety produkowane przez firmę MCKARP zdobyły uznanie wędkarzy w Polsce i poza jej granicami, w Niemczech, Anglii we Włoszech, a także w innych zakątkach Europy. Pellety zanętowe powstają w oparciu o oryginalne, autorskie receptury, wyłącznie z naturalnych składników. Są poddawane dokładnej analizie i kontroli na wszystkich etapach produkcji po to, by powstał świetny produkt. Oferta producenta MCKARP jest nieustannie poszerzana i udoskonalana, dzięki czemu grono zadowolonych klientów również rośnie.
pellet zanętowy

Pellety zanętowe MCKarp

:

Pellet zanętowy halibut – zobacz więcej

Pellet zanętowy kukurydza – zobacz więcej

Pellet zanętowy Lin – Karaś – zobacz więcej

Pellet zanętowy migdał – zobacz więcej

Pellet zanętowy ochotka – zobacz więcej

Pellet zanętowy owocowy – zobacz więcej

Pellet zanętowy piernik – zobacz więcej

Pellet zanętowy ryba – zobacz więcej

Pellet zanętowy truskawka – zobacz więcej

Pellet zanętowy truskawka-ryba – zobacz więcej

Pellet zanętowy wanilia – zobacz więcej

Pellet zanętowy – Szeroka gama smaków i kolorów w opakowaniach od 0,5kg do 7Kg (wiadra)

pellet wiaderka 7kg

Przygotowanie Metody do połowu:
Koszyk zanętowy z dociążonym, płaskim dnem, którego używamy do Metody, w połączeniu ze specjalną formą to prawdopodobnie najlepszy wynalazek do selekcjonowania dużych ryb. Wymyślony dla potrzeb łowisk komercyjnych, doskonale sprawdza się również na naturalnych łowiskach, gdzie łowi się duże osobniki ryb z rodziny karpiowatych.
O ile jest to stosunkowo proste w przypadku zanęty, to pellet generuje sporo problemów, spośród których najczęstszymi są zbyt mocne sklejenie objawiające się klejeniem do formy i dużą trudnością z oddzieleniem, jak również długotrwałe pozostawanie w koszyku pod wodą. Problemem jest również zbyt suchy pellet, który wypada z koszyka zanim ten dotrze do dna.

Przygotowanie Pelletu:
pellety zanętowe

  • 1. Wysypujemy suchy pellet do niewielkiej kuwety
  • 2. Zalewamy całkowicie pellet wodą. Najlepsza jest woda z łowiska
  • 3. Pozostawiamy zalany pellet na 1-2 minuty. Pellet 2mm na 1 minutę, pellet 4mm na 1,5 – 2 minuty
  • 4. Dokładnie odcedzamy wodę i pozostawiamy wszystko na około 15 minut
  • 5. Po tym czasie pellet powinien mieć idealną konsystencję do stosowania w Metodzie
  • 6. Aby dodatkowo domoczyć mieszankę, wystarczy zamoczyć rękę w wodzie i mieszać nią pellet, aż do osuszenia
  • 7. Kiedy łowimy na łowiskach o dużej głębokości można dosypać nieco drobnej zanęty, która dodatkowo doklei mieszankę

Największą zaletą tej techniki jest jej prostota, gdyż nawet początkujący wędkarz jest w stanie ją opanować już podczas pierwszej próby.

Pellety haczykowe MCKARP

Pellet haczykowy wanilia
Pellet haczykowy truskawka – zobacz więcej
Pellet haczykowy halibut zobacz więcej